پیچ خوردن برگ گیاهان و یا پیچیدگی یا همان فرخوردگی، یک مکانیزم دفاعی است که برگها در برابر تنش ها و استرس های محیطی انجام می دهند.
دلایل زیادی برای این مشکل وجود دارد که در ادامه آنها بررسی خواهیم کرد.
اگر برگهای قدیمی شروع به پیچیدن کردند و به رنگ زرد و سپس به قهوه ای تغییر رنگ دادند، علت آن کمبود نیتروژن است.
پیچیدگی معمولا هنگام گلدهی اتفاق می افتد چون گیاه به میزان بیشتری نیتروژن نیاز دارد.
راهکاری که در این شرایط وجود دارد این است که گیاه را با آمینو اسید تغذیه کنید و باعث میشه که تحریک بشه و نیتروژن بیشتر جذب کنه
نشانه رایج آفت زدگی، پیچ خوردگی برگ هاست. اول باید گیاه را بررسی کرد که اگر دچار آفت زدگی بود آن را برطرف کرد و سپس برای درمان آن اقدام کرد.
یکی دیگر از علائم آفت زدگی، وجود عسلک بر روی برگها می باشد که به شکل آردی و گلوله ای و پنبه ای است که در برخی گیاهان مانند بنجامین و شفلرا باعث ریزش شدید برگها می شود.
وقتی گیاه در شرایط نامناسب و دمای بالا قرار می گیرد، برای حفظ رطوبت، برگهای خود را جمع می کند.
در این شرایط باید گیاه را در جایی با دمای بهتر و یا دورتر از وسایل گرمایشی قرار دهید.
زهکشی نامناسب و آبیاری بیش از حد باعث می شود که ریشه دچار پوسیدگی شود. . یکی دیگر از علائم پوسیدگی ریشه سیاه شدن برگها می باشد.
برخی گیاهان مانند زاموفولیا وقتی برگهایشان جمع می شود نشان از تشنگی ریشه گیاه می باشد. سعی کنید آبیاری را به موقع و در زمان درست انجام دهید. ملاک زمان آبیاری خود را تقویم قرار ندهید بلکه خشک شدن خاک ملاک آن باشد.
اگر گیاهانی که نیاز به نور مستقیم ندارند را در برابر تابش مستقیم قرار دهیم، برگهای قدیمی شروع به پیچیدن می کنند و برگهای جدید و جوانتر نیز دچار آفتاب سوختگی می شوند.
اگر پیچ خوردگی برگها به سمت بالا باشد، نشان دهنده آفت زدگی، کمبود نیتروژن و آبیاری زیاد
فر خوردگی برگ به سمت پایین باشد ، نشان دهنده نور نامناسب، آفت زدگی و آبیاری زیاد
اگر پیچیدگی برگ ها به سمت داخل باشد نشان دهنده وجود جوانه جدید و تشنگی زیاد